Høns i pluralis og på flugt

…er den fængende titel på den bog, jeg for nogen tid siden fik slæbt med hjem fra bogdagene i Århus. Søren Lind er ophavsmanden til de morsomme – og alvorlige –  meget forskellige noveller, der kryber bag panden på den intetanende læser. Udgivet på Tiderne Skifter.

Søren Lind

Novellerne varierer meget hvad angår indhold og stil, hvis man ser bort fra den genemgående historie “Det internationale husspektakel”, hvor vi læser Jeppes breve fra Rusland til søster Nete i Danmark. Umådeligt naive forekommer disse breve, som beskriver Jeppes til tider problematiske forhold til russiske Ljudmila (hvad skulle hun ellers hedde). Men det er ikke naivt (når man tænker efter) – det er almindeligt menneskeligt (synes denne læser).

Min favorit novelle er historien “Gamle mænd” – der om noget beskriver forfatterens egen mulighed for at skabe den verden, hvori historien foregår. De to gamle sidder indledningsvis i en sofa på et plejehjem – men forfatteren vil noget andet – og scenen ændrer sig i et væk. Så er vi i spanien på en fortovscafe, så er vi i Moskva i et slumkvarter. Det lykkedes på overbevisende måde for Søren Lind, at få læseren med på denne uvirkelige rejse – det er meget flot!

Miljøbeskrivelserne er gode – karaktererne er tydelige: man ser dem for sig, man forstår hvorfor de tænker og siger som de gør.

Jeg kan lide at novellerne ikke følger et bestemt tema – de er meget forskellige i både indhold og skriveteknik. Det meste er god læsning.

Det var et godt køb, den dag på bogdagene!

Reklamer

En kommentar

  1. Fedt! Den fik ellers lige en lunken anmeldelse i Politiken i går – så godt med lidt modvægt her! Jeg synes også “Gamle mænd” var en af de bedste – meget overbevisende lavet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: