Er de anderledes digte anderledes?

Jeg kom til at tænke på, at de digte jeg har plantet her på forsiden af min blog gennem tiden, egentlig ikke er specielt repræsentative for det, jeg normalt skriver – således er det med nedenstående digt og således er det med dyredigtene (se tidligere indlæg). Måden jeg vanligvis skriver – hvis man kan tale om en sådan – kommer bedre til udtryk i de få digte jeg har lagt på siden De Der Digte.

Hvor vil jeg hen? Jeg mener nok jeg har en “tone” eller “stil”, som jeg oftest anvender (ubevidst) – men ind imellem kommer der helt andre måder at se tingene på flyvene – det er godt, og det er noget der bringer mig videre. Det er noget jeg synes er vigtigt at arbejde med. Måske det kun er mig selv, der kan se forskellen…

Og efter denne tågesnak følger her digtet “Der flyder en vand”.

***

Der flyder en vand

der flyder en vand
over fliser derude
det rasler af bæk
mellem græssende strå

som hænger et træ
i den barkede brune
og dryppet med vind
falder blade til kort

der tegner en rude
i sin splintrende side
som riller af glas
trænger glimrende lys

som druknende sortner
hæver hånden i bryde
men mørkede hud
springer kanter i nat

der skærer en dråbe
i at plukke sin planke
som tildækket ild
laver gnister af sky

***

Velbekomme…

Reklamer

8 kommentarer

 1. Hm. Blir en smule forvirret. Overskriften er et spørgsmål om hvorvidt de anderledes digte er anderledes, din kommentar siger at det er de – og at det er godt…
  Men også at du har din egen “stil” der går igen de fleste steder. Nu er jeg ikke glad for at analysere andres tekster – jeg kan enten lide noget eller ej – noget rører mig eller ej- men det er min personlige mening og ikke grundlag for analyse, så det vil jeg ikke give mig ind på.
  Derimod vil jeg sige at jeg synes det er godt, hvis du har en “stil” DVS DIG, der går igen.
  At du/man så prøver andre ting, andre genre er da fedt. Kan huske min egen forfærdelse da det gik op for mig at jeg faktisk kunne skrive “ugebladsagtigt”, indtil jeg blev lidt ældre og klogere og så kunne prale af at jeg da kunne skrive næsten hvad som helst :D. Eller da jeg skulle tage en slapper og som sædvanligt satte mig ned og legede med Senryuens primtal – hvorefter min søn i ren begejstring sendte mit anderledes “slappe af” legetøj til et forlag – og jeg pludselig sad med en nyudgivet bog.
  Så go for at lade tingene flyve – bare du og dig blir!

 2. Thanks Harning – og enig – “jeg” skal blive der ellers er der jo ikke noget “særligt” at komme efter hos mig. Men det er nu sjovt, synes jeg – og nødvendigt, at eksperimentere – og så er det jo, som du siger, godt at finde ud af, at man kan andre ting også. En eller anden udvikling sker der jo også hen af vejen – det er kun positivt.

 3. Sorry,kan bare ikke lade være:D Du kom uforvarende til at ramme en af mine kæpheste – så jeg bliver nødt til at spørge ind til din kommentar (selv om spørgsmålet måske ligger lidt udenfor indlæggets oprindelige indhold, men synes bare det er så interessant):
  Mener du at udvikling altid er positivt? Og hvis du gør, hvorfor?

 4. he he – hej igen, tænkte egentlig nok du ville komme tilbage på den der 🙂

  1. Ja – jeg tror udvikling er positivt – men det er ikke sagens kerne nu du spør

  2. Jeg tror udvikling er uundgåelig. Når man nu arbejder på det nærmeste konstant med det at skrive – i handling, men måske især i tanke – så tror jeg der helt automatisk sker en udvikling. Det kan være godt eller skidt, men det sker – og det er vi ikke selv herre over. Men som mit indlæg egentlig lagde op til med overskiften “er de anderledes digte anderledes” – så er det ikke sikkert andre kan se det. Måske er det kun mig selv 🙂

  Hvad synes du selv – er udvikling en god ting (og lad os holde os til forfattergerningen)?

 5. In my face again!
  Endda uden argumenter fra din side, hm – mon der er gået en politiker tabt i dig? 😀

  Men nej jeg synes ikke at udvikling pr. definition er god.

  Ordet/begrebet i sig selv er neutralt og bør fortsat være – også indenfor forfattergerningen. Hvilket vel også er en stor medvirkende årsag til at det efterhånden er en af mine kæpheste, for udvikling kan være såvel positivt som negativt og jeg er mere end almindeligt træt af at høre begrebet brugt positivt i enhver sammenhæng. Det taber i værdi og ender med at være en nypopulistisk hurraterminilogi, fremfor en neutral beskrivelse af en foranderlig tilstand.
  Tilbage til dig:D
  ps. om de er anderledes eller ej vil jeg som sagt ikke sætte mig til doms over.

 6. Ps. Brian
  kiggede lige på din linklistening og hm!! Synes du ikke at du mangler nogen?
  Mig fx?
  Sagde den dumme blondine smilende:D

 7. […] Er de anderledes digte anderledes? […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: