Poetklub Århus indtager festugen

Poetklub Århus har gang i en masse ting – bl.a. er der en række poetiske arrangementer planlagt til Århus Festuge. Kig endelig forbi eller kom selv og læs op. Tjek hele det saftige program på Poetklubbens hjemmeside – og vær ikke bleg for at melde dig ind i klubben!

Nedenstående pressemeddelelse er udsendt i dag:

***

Poetklub Århus indtager festugen

Med ikke færre end seks vidt forskellige arrangementer sætter Poetklub Århus deres helt eget poetiske fingeraftryk på Århus festuge. Poesi i container, Suppe – Steg og Poesi, Poetry Slam og Poesistafet er nogle af de tiltag, der kan opleves i løbet af den festlige uge.

Hvem siger poesi skal være kedeligt! Poetklub Århus har siden 2002 været helt i front når det gælder poetiske arrangementer af enhver art. At poesien ikke kun er for sortklædte weltschmerts-angrebne unge mænd, vidner poetklubbens succes med bl.a. Poetry Slam og Åben Poetisk Scene om. Medlemstallet i den Århusianske poetklub er i løbet af de sidste par år fordoblet og nærmer sig hundrede hoveder. Ikke dårligt for poesien og den litterære scene, der så ofte får prædikatet ”dødsdømt” hæftet på sig.

Til Århus Festuge giver Poetklubben den hele armen. Der er nye arrangementer stort set hver eneste dag. Alle skulle have mulighed for at opleve den poetiske undergrund kaste sig ud i mangfoldige ordlege og eksperimenterende events. Fra den 1-5. september kan man opleve live poesi i container ved Filmhuset, der er Suppe-steg og poesi den 3. september, der er Poetry Slam og Kultur Battle og sidst men slet ikke mindst er der Poesiløb – eller Poetry in Motion, som Poetklubben også kalder det. Poetklubben beskriver det sådan her:

Alle kneb gælder, når en poet vil hurtigt frem. Cykler, rulleskøjter eller kondisko. Dette er motionsløbet for poeter. Her gælder det om at skrive kort, bevæge publikum og ikke mindst sig selv. Poeter styrter gennem hovedbiblioteket, indtager et par cafeer og Mathilde Fibigers have med deres tekster. Den, der når først rundt, vinder poeternes motionsløb 2007.

Man kan læse meget mere om de forskellige events på Poetklubbens hjemmeside http://www.poetklub.dk, hvor man også kan melde sig ind klubben. Som medlem modtager man tre til fire gange årligt Poetklubbens magasin M_gasin samt det splinternye magasin-projekt 12 linjer. Tidsskrifternes primære formål er at præsentere så meget god lyrik for så mange læsere som muligt. Derudover indeholder hvert nummer af 12 linjer et eller flere litteraturanmeldelser fra MetrOrd, lyrisk kalender og meget andet.

Festugens Poesikalender:
1-5/9: Poesi i container: Poetklubben og Frontløberne serverer en god gang oplæsning og poesi fra undergrundsscenen. Hver dag fra kl. 15.00 til cirka 17.00 – Rød rute ved Filmhuset
3/9: Suppe, steg og poesi: I dette lettere utraditionelle digtshow vil det lykkedes poeterne at hive god poesi ud af noget så kikset som en familiefest. Man betaler selv for mad og drikke og får en gratis, anderledes omgang poesi oven i hatten
3/9: Bundslatten: Eksperimenterende spoken word, der blander poesien og det udtalte ord med musik. Et overflødighedshorn af indbudte gueststars, medbringer alt fra saxofoner og synthesizers til kaffedrikkeri og gæstepoesi
4/9: Poetry Slam: Poesiens svar på cykelsportens enkeltstart. Poetry Slam er litteratur, der når ud over scenekanten. Poetry Slam er poesi, når det er underholdende. Garvede københavnske poeter indtager den Århusianske scene for Poetry Slam
5/9: Kultur Battle: Dette er en underholdende version af Scenen er din. Musikere, poeter, komikere og skuespillere dyster på tværs af genrer. De leverer hver deres skæve, sjove, skøre, dybe eller underfundige indslag. Den bedste kåres som vinder af aftenens Kultur Battle.
8/9: Poesiløb: Dette er motionsløbet for poeter. Her gælder det om at skrive kort, bevæge publikum og ikke mindst sig selv. Poeter styrter gennem hovedbiblioteket, indtager et par cafeer og Mathilde Fibigers have med deres tekster. Den, der når først rundt, vinder poeternes motionsløb 2007.

Yderligere information og kontakt:

Vedr. festugen: Jeppe Ottow, bestyrelsesmedlem, tlf. 86 75 98 80, e-mail: jeppeo@kulturkiosken.dk
Vedr. Poetklubben: Michael Persson, bestyrelsesformand, tlf.: 21 46 28 73, e-mail: helligaanden@hotmail.dk
Vedr. resten: Brian Petersen, bestyrelsesmedlem/presseansvarlig, tlf.: 26 72 80 55, e-mail: bripet@privat.dk
Poetklub Århus: http://www.poetklub.dk, e-mail: info@poetklub.dk

Reklamer

En kommentar

  1. Det ser sgu godt ud – men jeg har været i Jylland for et par uger siden og skal lige spinke sammen med gammel mønt – er dog på jagt efter den sødeste main Coon kat for sådan ca 4.500 kr pr knurhår – så hvis der er én omkring Århus og prisen ka pruttes lidt ned – så ku jeg måske slå afhentning af kat sammen med et arrangement dér?

    tænke tænke..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: